Jason Kipnis i narednih šest godina u Clevelandu

Jason Kipnis i narednih šest godina u Clevelandu

Cleveland Indiansi i Jason Kipnis postigli su napokon dogovor oko produženja ugovora, pa će Kipnis u Clevelandu ostati do 2019. godine.

Igrač druge baze Indiansa potpisao je danas novi šestogodišnji ugovor prema kojem će zaraditi 52,5 miliona dolara. U klubu ostaje do 2019. godine s mogućnošću produženja na još jednu sezonu.

Kipnis je posljednja velika zvijezda koja je dogovorila produženje saradnje sa Indiansima nakon što su pred početak sezone potpise na nove ugovore stavili Michael Brantley i Yan Gomes.

Odlični 27-godišnji All-Star igrač bio je na meti mnogih klubova u MLB-u, ali se na kraju ipak odlučio ostati u klubu iz Ohija.

Kipnis je prošle sezone predvodio Indianse u runovima, udarcima, RBI-ima i ukradenim bazama. Imao je 30 ukradenih baza i 86 runova.

Indiansi su Kipnisa uzeli 2009. godine u drugoj rundi drafta i vrlo brzo je postao jedan od najboljih igrača kluba, ali i cijele Američke lige.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.