Jay Cutler potpisao novi ugovor s Chicagom

Postaje jedan od najplaćenijih igrača lige

Jay Cutler potpisao novi ugovor s Chicagom

Iako su se mnogi klubovi u NFL-u ponadali da bi u svojim redovima mogli vidjeti Jaya Cutlera, ta im se želja, ipak, neće ostvariti. 

Quarterback Chicago Bearsa ovog ljeta postaje slobodan igrač, ali u gradu vjetrova su na vrijeme reagovali i ponudili mu novi ugovor koji će ga za Bearse vezati narednih sedam godina. Ovim ugovorom Cutler će postati jedan od najplaćenijih igrača lige. 

Iako Bearsi još uvijek nisu objavili visinu ugovora, izvori bliski klubu tvrde da će Cutler zarađivati oko 18 miliona dolara godišnje, dok će ugovorom imati 50 miliona dolara zagarantovane zarade. 

Prije potpisa novog ugovora Cutler je bio 11. najplaćeniji quarterback lige sa 14,7 miliona dolara godišnjom platom. Znatno bolji ugovor svrstat će ga uz bok onim najplaćenijim. 

Najveći ugovor u ligi ima dodavač Baltimorea Joe Flacco, koji je potpisao šestogodišnji ugovor vrijedan 120,6 miliona, slijede Aaron Rodgers iz Green Baya sa 110 miliona za pet sezona, pa Matt Ryan iz Atlante sa petogodišnjim ugovorom vrijednim 103,7 miliona dolara...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.