Jedinstven slučaj: Tri Amerikanke u dresu ekipe iz Gradačca

OK Kula pojačan Amerikankama

Jedinstven slučaj: Tri Amerikanke u dresu ekipe iz Gradačca

M. Šljivak
Teme:

Odbojkaški klub Kula iz Gradačca ove sezone ima veoma zanimljiv roster.

Pred novu sezonu u prvenstvu Bosne i Hercegovine, klub su pojačale tri Amerikanke, koje profesionalno igraju odbojku u našoj zemlji.

Tako od ove sezone Elizabeth Rachel, Marie Kinsey i Breanna Kenyja nastupaju u prvenstvu BiH, što je svakako jedinstven slučaj.

Dok mnogobrojni bh. sportisti sanjaju odlazak u inostranstvo, na američke koledže ili da se životno osiguraju nastupima u Evropi, Amerikanke su odlučile sreću potražiti u BiH.

Kula Gradačac će s njima svakako dobiti na kvalitetu, ali će sigurno trebati određeni period za adaptaciju ovih odbojkašica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi