Jedinstvo Bimal slavilo u Tuzli

Play-off za odbojkašice

Jedinstvo Bimal slavilo u Tuzli

Odbojkašice brčanskog Jedinstva Bimal sa 3:1 slavile su u prvoj polufinalnoj utakmici play-offa BiH nad ekipom tuzlanske Slobode.

Domaće mnogo bolje otvaraju susret i prvi set rješavaju u svoju korist 25:16. Bio je to ujedno i najzanimljiviji dio susreta. Povele su domaće sa 10:5, uslijedila je serija Brčanki 7:0 i preokret na 10:12, a onda serija domaćih 8:0 i novi preokret na 18:12. Do kraja su Tuzlanke iskontrolisale set i povele sa 1:0.

Međutim u naredna tri Brčanke su pokazale zašto su bile vodeći tim u regularnom dijelu prvenstva. Sa 25:16, 25:11 i 25:18 su riješile setove u svoju korist i na taj način povele sa 1:0 u polufinalnoj seriji doigravanja.

Naredna utakmica igra se u Brčkom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.