Jelena Isinbajeva sportistkinja godine u Rusiji

Jelena Isinbajeva sportistkinja godine u Rusiji

Svjetska šampionka u skoku s motkom Jelena Isinbajeva proglašena je najboljom ruskom sportistkinjom u 2013. godini u izboru sportskih novinara.

Isinbajeva je na ovogodišnjem SP u Moskvi osvojila zlato preskočivši visinu 4,98, a ujedno je i vlasnica svjetskog rekorda od 5,06 iz 2009. godine u Zurichu.

U karijeri je ukupno 17 puta obarala svjetski rekord na otvorenom i 11 puta u dvorani. 

Jedna od najboljih svjetskih sportistkinja u posljednjih 20 godina oprostila se od aktivnog bavljenja atletikom nakon SP u Moskvi. 

U muškoj konkurenciji najbolji su odbojkaši koji su osvojili Zlatnu ligu, dok su za najbolje trenere izabrani selektor fudbalske reprezentacije Fabio Cappello i selektor ženske odbojkaške reprezentacije na plaži Mihail Lihačev. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije