Jeter još nije potpisao

Jeter još nije potpisao

Derek Jeter i NY Yankeesi još uvijek nisu postigli dogovor oko potpisa novog ugovora. Jeter traži najmanje četverogodišnji ugovor, dok Yankeesi nisu spremni potpisati duži ugovor od tri sezone.

Yankeesi su Jeteru ponudili 21 milion dolara za tri sezone, ali on zasad odbija taj ugovor. Izvori bliski klubu kažu da bi Jetera vrlo rado pustili da ode, ali se boje reakcije navijača jer je Jeter jedan od najboljih igrača kluba svih vremena.

Jeter je ove sezone zaradio 21 milion dolara u posljednjoj godini desetogodišnjeg ugovora vrijendog 189 miliona dolara. Sa 36 godina Jeter je najstariji startni shortstop lige, a prošle godine je zaradio Golden Glove za najboljeg igrača lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.