Jetsi na kraju otpustili Tebowa

Nisu imali izbora

Jetsi na kraju otpustili Tebowa

M. Maksimović

Timothy Richard Tebow je u jednom trenutku dotakao zvijezde, bio još jedna velika priča američkog profesionalnog sporta....

Sjajna karijera na Univerzitetu Florida, u četiri godine je dva puta sa svojom ekipom osvajao titulu najbolje ekipe, 2007. je osvojio Heismanov trofej. Još na Floridi je stekao status božanstva, a priča se nastavila i u Denver Broncosima, sve dok tamo nije stigao Payton Manning.

Tebow je završio u NY Jetsima, naravno opet kao velika zvijezda. Međutim sve je ostalo na tome. Tebow je bio starter u samo dvije utakmice bez obzira što prvi 

quarterback Jetsa, Mark Sanchez nije bio u nekoj super formi. Slaba statistika Tebowa natjerala je vlasnike Jetsa da na draftu uzmu quarterbacka West Wirginije Genoa Smitha. Pokušali su Jetsi tradovati Tebowa, ali nije bilo zainteresovanih. Na kraju je Tebow otpušten.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.