Jewelu zlatni prsten i 192.984 dolara

World Series of Poker Circuit Harrah's Tunica Main Event

Jewelu zlatni prsten i 192.984 dolara

Teme:

Poslije tri dana intenzivnog igranja u ponedjeljak dobili smo pobjednika World Series of Poker Circuit Harrah's Tunica Main Event, a to je Kurt Jewell, američki poker igrač.

Turnir, čiji je buy-in iznosio 1.600 dolara počelo je 647 igrača, da bi ih posljednjeg dana ostalo samo 16. Poslije duge noći u nedjelju, igrači su se vratili za stol u ponedjeljak kako bi dobili pobjednika.

U heads-upu ostali su Chris Thompson i Kurt Jewell. Odlučujuća ruka je bila veoma zanimljiva. Thomspon, koji je imao ručni par desetki, počeo je ruku sa 125.000, ali dobio je raise od Jewella, koji je imao QJ u piku, do 325.000.

Thomspon je bio siguran u svoje desetke, te je predigao do 550,000. Uslijedio je odgovor Jewella all-inom, a nakon malo dužeg razmišljanja Thomspon je napravio call.

Na flopu su se pojavile katre K (tref), 7 (karon) i J (herc), a na turnu izašla je 10 (karon) i čuo se uzvik Thompsona "Yes", međutim ubrzo se smirio, jer je shvatio da Jawell ima mogućnost up and down kente, a upravo se to dogodilo, jer je izašla 9 (herc), te donijela titulu Jewellu.

Jawell je svojio treći zlatni prsten u karijeri, te nagradu od 192.984 dolara i mjesto na državnom prvenstvu. Ova titula donijela mu je 1024 boda, tako da se sada nalazi na 99. mjestu liste profesionalnih poker igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.