Jo Jackson postavila novi svjetski rekord

Plivački miting u Leedsu

Jo Jackson postavila novi svjetski rekord

A. Beganović

Sjajna britanska plivačica Jo Jackson na “British Gas Grand Prixu” u Leedsu u 25-metarskim bazenima isplivala je novi svjetski rekord na 400 metara slobodno.

Britanska plivačica svjetski rekord Laure Manaudou na 400 metara slobodno u 25-metarskim bazenima poboljšala je gotovo za dvije sekunde, a nakon ovog fenomenalnog rezultata za britanske medije je izjavila:

“Otkazala sam sve utrke kao bih bila što spremnija za ovu, a nakon što u kvalifikacijama nije izgledalo najbolje rekla sam roditeljima da ne dolaze na finalnu utrku. Svjetski rekord Manaudou je stajao prilično dugo i bio mi je često u mislima, ali da ću isplivati 3:54,92 nije mi bilo ni na kraj pameti”.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije