Johnson protiv Jonesa na UFC-u 205?

Zanimljiv prijedlog

Johnson protiv Jonesa na UFC-u 205?

Anthony Johnson za samo 13 sekundi nokautirao je Glovera Teixeiru i tako najavio pohod na pojas poluteške kategorije.

Amerikanac je po završetku borbe izazvao Cormiera, koji je prihvatio novu borbu sa prvim izazivačem.

Ipak, u UFC-u otvaraju mogućnost duela Johnsona i bivšeg prvaka Jona Jonesa, koji je pao na doping testu uoči jubilarnog UFC-a 200.

Naravno, borba bi se održala pod uslovom da Jones dobije suspenziju od šest mjeseci ili nešto manje. 

"Vidjeli smo svi što se dogodilo u toj borbi i to je bio sjajan nastup Johnsona. Međutim, još uvijek moram razgovarati s Joe Silvom i vidjeti što on misli. Meni se sviđa ideja da organiziramo borbu Anthonya Johnsona i Jona Jonesa. Pobjednik tog duela išao bi na Cormiera", izjavio je Dana White.

Sa ovakvim razmišljanjem ne slaže se trenutni šampion Daniel Cormier, koji se oglaso na društvenoj mreži Twitter.

"Cormier vs. Johnson će se dogoditi. Ovaj čovjek zaslužuje borbu za titulu i ja sam mu voljan pružiti tu priliku. Vidimo se uskoro", napisao je Cormier.

UFC 205 održaće se 12. novembra u New Yorku, a mjesto održvanja spektakularnog eventa biće Madison Square Garden.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi