Jon Jones nokautirao Cormiera i stigao do pojasa
Foto: Twitter

Jones je novi UFC šampion u poluteškoj kategoriji

Jon Jones nokautirao Cormiera i stigao do pojasa

Piše: R. Pašić
Dugo iščekivana borba za naslov UFC prvaka u poluteškoj kategoriji opravdala je očekivanja, a Jon Jones je u trećoj rundi sjajne borbe nokautirao Daniela Cormiera i tako došao do šampionskog pojasa.

Njih dvojica su se prvi put snage odmjerili 2015. godine, kada je Jones odbranio pojas jednoglasnom sudijskom odlukom i zadao Cormieru njegov, do sada, jedini poraz u UFC karijeri.

Jonesu je potom pojas oduziman zbog problema sa zakonom, a u novembru prošle godine i zbog padanja na doping testu.

Cormier je iskoristio njegovo odsustvu i preuzeo titulu prvaka u poluteškoj kategoriji.

Ipak, Jonesova suspenzija je istekla, pa je njihov revanš na UFC-u 214 konačno došao na red.

Prva runda je počela furiozno, Jones prvi napada, koristi sve udarce iz svog arsenala, ali Cormier se ne da i uzvraća na isti način, a pred kraj runde uspijeva izazivača dobro uzdrmati.

Početak druge runde sličan onome u prvoj, a Jones koljenom snažno udara Cormiera u stomak, ali ponovo šampion sjajno uzvraća, i pred kraj runde plasira sjajnu kombinaciju.

Treća runda počinje nešto opreznije, ali onda polovinom runde Jon Jones pogađa high-kickom Cormiera u glavu, potom ga pokušava saplesti, a zatim i udariti koljenom. Cormier konačno pada, a Jones na podu "završava posao" i dolazi do pojasa prvaka poluteške kategorije u UFC-u.