Jones ponizio Selbyja

Australian Goldfields Open

Jones ponizio Selbyja

A. Beganović

Poznati su svi učesnici četvrtfinala rangirajućeg snooker turnira Australian Goldfields Opena, koji se igra za nagradni fon od 500.000 australijskih dolara.

Jedan od najvećih favorita za osvajanje turnira, Judd Trump, bez većih problema se u osmini finala obračunao sa Iana Burnsa (5:2). Trump je sjajno otvorio meč, poveo je sa 3:0 s tim da je u drugom frameu napravio trocifreni break od 11 poena. 

Međutim, Burns se nije predavao, odnosno osvojio je dva naredna framea, ali Trump u samoj završnici ubacuje u brzinu više i na kraju dolazi do pobjede.

Fenomenalan meč odigrali su Stephen Maguire i Ricky Walden, a na kraju je slavio Maguire i to rezultatom 5:4. Tokom cijelog meča niti jedan igrač nije imao prednost od dva framea, a Walden je u samu završnicu ušao sa vodstvom 4:3. No, Maguire je u posljednja dva framea bio bolji i stigao je do pobjede i plasmana u četvrtfinale. Treba dodati da je Walden u šestom frameu napravio trocifreni break od 142 ponea što je do sada najveći break na turniru.

Veliko iznenađenje napravio je Jamie Jones, koji je sa ubjedljivih 5:1 savladao trećeg nositelja turnira Marka Selbyja, a istim rezultatom iskusni Jihn Higgins je nadigrao Fergala O'Briena.

Martin Gould bio je bolji od Michaela Holta (5:3). Tokom cijelog meča Holt je imao rezultatsku prednosti, pa se zasluženo plasirao u četvrtfinale. U četvrtom frameu napravljen je jedini trocifreni break na turniru i to od strane Goulda.

Istim rezultatom Joe Perry je nadigrao Roberta Milkinsa, koji je na fenomenalan način breakom od 136 poena otvorio meč. Perry je dobio naredna dva framea, da bi Milkins uzvratio istom mjerom, pa je u sami finiš ušao sa vodstvom 3:2. No, Perry je odigrao mnogo bolje u posljednja tri framea i na kraju je zasluženo slavio.

Jedan od najzanimljivijih mečeva osmine finala odigrali su Michael White i Allister Carter, a nakon devet odigranih frameova slavio je White. Na meču nije napravljen niti jedan trocifreni break, a Carter je imao prednost od 4:3, no istu nije uspio iskoristiti.

Istim rezultatom je Selt savladao Joycea u okršaju dvojice engleskih igrača.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.