Jones protiv Cormiera na UFC 200

Dana White objavio

Jones protiv Cormiera na UFC 200

M. Šljivak

Jubilarni UFC 200 koji se 9. jula održava u Las Vegasu donijeće borbu za naslov poluteške kategorije između Jona Jonesa i Daniela Cormiera.

Prvobitno je meč Jonesa i Cormiera trebao da se održi 23. aprila, ali je zbog povrede DC-a otkazan, te se Jones borio protiv Ovincea Saint Preuxa za privremeni naslov prvaka.

Jubilarni UFC 200 će konačno donijeti okršaj ova dva borca. Potvrdio je to i predsjednik UFC-a Dana White, koji je rekao da će ovaj okršaj zamijeniti meč Conora McGregora i Natea Diaza.

Tako će ovaj događaj donijeti nekoliko vrhunskih borbi, a pored ove borbe gledaćemo i borbe za naslov u lakoj kategoriji između Josea Alda i Frankieja Edgara, te Mieshe Tate i Amande Nunes u bantam kategoriji.

Također, nekadašnji šampion Cain Velasquez imaće borbu za prvog izazivača teške kategorije, a rival će mu biti Travis Browne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti