Jordan Spieth kao Tiger Woods nekada

Mladi Amerikanac osvojio Masters

Jordan Spieth kao Tiger Woods nekada

Mladi Jordan Spieth (21) ostvario je jednu od najuvjerljivijih pobjeda na Mastersu u Augusti, jednom od četiri Grand Slam turnira, na kojem je izjednačio rekord Tigera Woodsa.

Na putu prema svom prvom velikom trofeju, Jordan je četverodnevnu borbu na jednom od najslavnijih američkih golf igrališta završio u 270 udaraca, 18 manje od prosjeka za taj teren, te izjednačio rekord Tigera Woodsa iz 1997. godine, koji je u svom tadašnjem trijumfu na istom mjestu bio tek nekoliko mjeseci mlađi od Spietha. Mladi Amerikanac je na četiri udarca iza sebe i diobi drugog mjesta ostavio trostrukog pobjednika Mastersa zemljaka Phila Mickelsona i Britanca Justina Rosea, jednog od dvojice igrača koji se Spiethu tokom četiti dana uspio u bilo kojem trenutku približiti na tri udarca zaostatka.

Najbolji igrač svijeta, Sjeverni Irac Rory McIlroy osvojio je četvrto mjesto ostavši šest udaraca iza
pobjednika, a osvajač 14 Grand Slam naslova i bivši četverostruki pobjednik Auguste Tiger Woods završio je na diobi 17. mjesta i 13 udaraca iza Spietha. Osim što je postao vlasnikom zelenog sakoa, kojeg je novi pobjednik Mastersa dobio od branitelja naslova Bubbe Watsona, Spieth je iz Auguste otišao bogatiji za 1,8 miliona dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.