Još jedan nokaut: Deontay Wilder odbranio naslov WBC prvaka!

Skromna predstava prvaka, ali ipak pobjeda

Još jedan nokaut: Deontay Wilder odbranio naslov WBC prvaka!

M. Šljivak

Američki bokser Deontay Wilder odbranio je naslov prvaka svijeta teške kategorije po WBC verziji. Wilder je sinoć u američkom gradu Birminghamu pobijedio sunarodnjaka Geralda Washingtona nokautom u petoj rundi.

Bronzani bombarder je jako loše ušao u meč protiv apsolutnog autsajdera Washingtona. Izgubio je prve četiri runde, ali je u petoj Wilder pokazao zašto se smatra jednim od najboljih nokautera u svijetu boksa. S nekoliko žestokih udaraca je poslao protivnika na pod, da bi sudija potom u drugom naletu prekinuo meč.

Ovo je Wilderu 38 pobjeda u karijeri u kojoj nema poraza. Čak 37 mečeva je završio nokautom, ali tek pravi izazovi mu predstoje, jer će morati u ring s nekim od šampiona za ujedinjenje titula.

Potencijalni protivnici su mu WBO prvak Joseph Parker i pobjednik meča Anthony Joshua - Vladimir Kličko.

S druge strane nekadašnjem igraču američkog fudbala i američkom marincu Geraldu Washingtonu je ovo prvi poraz u karijeri u kojoj ima 18 pobjeda.

Treba svakako istaći da je ovaj bokser borbu prihvatio samo mjesec dana ranije i da je imao jako malo vremena da se spremi za izazov zvani Deontay Wilder.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi