Još jedna etapa za Kristoffa

Nibali miran prije dana pauze

Još jedna etapa za Kristoffa

Norveški biciklist Alexander Kristoff (Katusha), ostvario je svoju drugu etapnu pobjedu na ovogodišnjem Touru. Ovaj put na etapi od Tallarda do Nimesa dugoj 222 kilometra. 

Kristoff je do pobjede u Nimesu stigao u zanimljivoj završnici u kojoj je u posljednjim metrima bio uspješniji od drugoplasiranog Australca Heinricha Hausslera (IAM Cycling) i trećeg Slovaka Petera Sagana (Cannondale).

U tragičare dana pretvorili su se Novozelanđanin Jack Bauer (Garmin) i Švicarac Martin Elmiger (IAM Cycling), ta dvojica lovaca na etapnu pobjedu bila su u vodstvu od prvog kilometa etape, pa dve do posljednjih 200 metara kada ih je dostigao i »progutao« jureći peloton. Na kraju je Bauer završio kao 10., a Elmiger kao 16.

Vodstvo u ukupnom poretku zadržao je Talijan Vincenzo Nibali (Astana) sa 4:37 minuta prednosti u odnosu na drugog Španca Alejandra Valverdea (Movistar), te 4:50 minuta ispred trećeg Francuza Romaina Bardeta (AG2R).

Rezultati 15.etape:
1. Alexander Kristoff (Nor / Team Katusha) 4:56:43
2. Heinrich Haussler (Aus / IAM Cycling)
3. Peter Sagan (Svk / Cannondale)
4. André Greipel (Nje / Lotto-Belisol)
5. Mark Renshaw (Aus / Omega Pharma-Quick Step)
6. Bryan Coquard (Fra / Team Europcar)
7. Ramunas Navardauskas (Ltu / Garmin - Sharp)
8. Romain Feillu (Fra / Bretagne - Seche Environnement)
9. Michael Albasini (Svi / Orica Greenedge)
10.Jack Bauer (NZl / Garmin - Sharp) svi u vremenu pobjednika

Ukupni poredak:
1. Vincenzo Nibali (Ita / Astana)  66:49:37
2. Alejandro Valverde (Špa / Movistar) + 4:37
3. Romain Bardet (Fra / AG2R) + 4:50
4. Thibaut Pinot (Fra / FDJ.fr) + 5:06
5. Tejay van Garderen (SAD / BMC) + 5:49

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.