Još jedna etapna pobjeda Degenkolba

Četiri etape prije kraja Vuelte

Još jedna etapna pobjeda Degenkolba

Njemački biciklist John Degenkolb pobjednik je 17. etape Vuelte a Espane, koja se u dužini od 191 kilometra vozila od Ortigueire do Corune. Degenkolb je u završnom sprintu slavio ispred Australca Michaela Matthewsa i Švicarca Fabiana Cancellare. Degenkolbu je ovo već četvrta etapna pobjeda na ovogodišnjoj Vuelti.

Četiri etape prije kraja u ukupnom poretku i dalje vodi Španjolac Alberto Contador, koji je zadržao  1:36 minuta prednosti ispred zemljaka Alejandra Valverdea. Trećeplasirani Britanac Chris Froome zaostaje 1:39 minuta.

Rezultati 17. etape:
1. John Degenkolb (Nje / Giant) 4:26:07 sati
2. Michael Matthews (Aus / Orica)
3. Fabian Cancellara (Švi/ Trek)
4. Jasper Stuyven (Bel / Trek)
5. Roberto Ferrari (Ita / Lampre) svi u vremenu pobjednika

Ukupni poredak:
1. Alberto Contador (Špa / Tinkoff - Saxo) 67:51:07 sati
2. Alejandro Valverde (Špa / Movistar) +1:36
3. Chris Froome (VB / Team Sky) +1:39
4. Joaquim Rodriguez (Špa / Katusha) +2:29
5. Fabio Aru (Ita / Astana) +3:38

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.