Još sedam ruskih sportista izbačeno sa Olimpijade

Ruski tim sve tanji

Još sedam ruskih sportista izbačeno sa Olimpijade

M. Skaka

U ponedjeljak je sedam ruskih plivača, te trojica veslača dobilo zabranuučešća na Olimpijadi koja za deset dana počinje u Rio de Janeiru, a listi je danas priključeno još pet kanuista i dva pentatlonca.

Kajakaši Elena Aniushina, Natalia Podolskaia, Alexander Dyachenko, Andrey Kraitor i Alexey Korovashkov su suspendovani do okončanja istrage, ali zabrana nije proširena i na cjelokupni kajakaški savez Rusije. Korovashkov je peterostruki svjetski prvak i osvajač brozne u Londonu, a Dyachenko je osvojio zlato na istoj Olimpijadi.

Uz njih, i takmičari u modernom pentatlonu Maksim Kustov i Ilia Frolov također su suspendovani.

U isto vrijeme, Svjetska džudo federacija, te svjetska streljačka federacija objavile su da će dozvoliti ruskim timovima učešće na Olimpijadi koja počinje 5. avgusta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi