Josh Freeman potpisao za Giantse

Josh Freeman potpisao za Giantse

New York Giantsi i quarterback Josh Freeman usjeli su postići dogovor i Freeman je potpisao ugovor na jednu sezonu s klubom iz New Yorka.

Freeman je bio u kombinacijama za prelazak u Chicago Bearse, ali se na kraju odlučio za Giantse gdje će se zajedno sa Ryanom Nassibom i Curtisom Painterom boriti za poziciju drugog dodavača.

Startna pozicija je rezervisana za jednog od najboljih igrača lige Elija Manninga koji je startao u 151 uzastopnoj utakmici za Giantse, što je najduži niz među aktivni igračima.

26-godišnji Josh Freeman je bio izbor prve runde NFL drafta 2009. godine od Tampa Baya koja ga je otpustila u oktobru pprošle godine. Nakon toga je prešao u Minnesotu, ali je u Vikingsima odigrao samo jednu utakmicu.

Freeman je jedan od najvećih talenata u ligi, ali zbog čestih povreda nikad nije uspio napraviti karijeru kakva mu se predviđala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.