Joshua i Fury naredne godine u ringu?
Foto: EPA

Tyson se vraća protiv Anthonyja

Joshua i Fury naredne godine u ringu?

M. Šljivak

Anthony Joshua će naslove prvaka svijeta braniti 28. oktobra u Cardiffu protiv Kamerunca Carlosa Takama.

Ovaj borac je u posljednji čas pristao na borbu umjesto povrijeđenog Bugarina Kubrata Puleva i imaće mogućnost da eventualnim iznenađenjem dođe do velike slave.

Nakon Takama postoji velika mogućnost da se Joshua nađe u ringu sa Deontayom Wilderom ili Josephom Parkerom, ali Britanac međutim ima posve druge planove.

On želi nokautirati Tysona Furyja, nekadašnjeg prvaka koji se ponovo odlučio vratiti boksu.

Fury je nakon velikih psiholoških problema i povreda koje su ga zadesili nakon pobjede nad Vladimirom Kličkom odlučio da ponovo pokuša da se vrati i najavio je velike obračune za 2018. godinu.

Navodno bismo već u aprilu mogli gledati obračun Joshue i Furyja.

"Da, Fury je na moj listi. Razgovaramo često i prijetimo jedan drugom. Samo razgovaramo na prljav način i govorimo o borbi", rekao je Joshua, te je dodao:

"Usprkos svemu ja mu želim pomoći da se vrati u ringi. Boks treba ljude kao što je Tyson. Biće mi drago da ga vidim nazad", istakao je šampion svojeta.

Joshua je trenutno u karijeri na omjeru od 19-0, dok je Fury bez poraza u 25 borbi, ali zadnji put se u ringu našao u novembru 2015. godine kada je pobijedio Vladimira Klička.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi