Joshua je pred izazovom karijere
Foto: EPA

Dogovor sa Parkerom nikad bliže

Joshua je pred izazovom karijere

M. Šljivak

Prvo ime svjetskog boksa, Britanac Anthony Joshua, u ring će ponovo ući u martu 2018. godine.

Prvak svijeta teške kategorije u verzijama WBA, IBO i IBF krajem oktobra je odbranio titule protiv Carlosa Takama, a nakon meča je dobio veliki broj novih izazivača.

U red stali WBC prvak Deontay Wilder, ali i WBO šampion Joseph Parker, koji su otvoreno izazvali Joshuu na dvoboj.

Na kraju se upornost očigledno isplatila novozelandskom borcu Parkeru. On bi u martu mogao u ring sa Britancem, a ulog su sve titule.

"Sve smo bliže dogovoru. Razgovarali smo dosta i očekujem da uskoro dođe do potvrde duela za mart u Londonu. Svi žele ovu borbu", rekao je bokserski promotor Eddie Hearn.

Problem oko dogovora borbe nastao je u novcu. Parker je želio veći dio kolača za borbu (60-40), ali se vjeruje kako će njegov tim pristati na 35 procenata, iako je Hearn nudio manje.

Parker je kao i Joshua još uvijek neporažen, a na omjeru je od 24-0, uz 18 borbi završenih nokautom. On će Joshui sigurno biti najveći izazov od borbe sa Vladimirom Kličkom u aprilu ove godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi