Joshua nagovijestio spektakl koji svi žele vidjeti
Foto: EPA

Uskoro meč sa Tysonom Furyjem?

Joshua nagovijestio spektakl koji svi žele vidjeti

Dillian Whyte, Deontay Wilder, pa čak i David Haye se pominju kao naredni protivnici najboljeg teškaša svijeta Anthonyja Joshue. Ipak, ono što svi žele vidjeti jeste okršaj Joshue i karizmatičnog Tysona Furyja.

Joshua je u subotu savladao Carlosa Takama prekidom u desetoj rundi, a nedugo nakon ove borbe je otkrio da je promoter Eddie Hearn već razgovarao sa Furyjem, te da bi upravo on mogao biti protivnik u budućnosti.

I sam Joshua je nešto ranije isticao da bi volio odmjeriti snage sa Furyjem. Ipak, Fury prvo mora "riješiti stvari" kada je u pitanju njegova suspenzija zbog dopinga. 

Međutim, činjenica da i Joshua i Hearn javno govore potencijalnom meču sa Furyjem govori da je isti zaista moguć.

"Sada je Anthony Joshua protiv svijeta, moram se boriti sa svima", izjavio je Joshua za Sky Sports News, pa nastavio:

"Eddie Hearn je u pravu, za njega kao promotera je sve ovo odlično...Odlično je i za ljude koji žele vidjeti dvoboj mene i Tysona Furyja...Furyju želim puno sreće sa situacijom u kojoj se našao jer ga želimo što prije ponovo vidjeti u ringu."

"Eddie je razgovarao telefonom sa Tysonom, pokušava postići dogovor. To je borba koja se, u budućnosti, može desiti...Ipak, u ovom trenutku su izglednije borbe sa Josephom Parkerom i Deontayjom Wilderom", poručio je na kraju sjajni britanski bokser.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije