"Joshua ne treba misliti o novcu već o izazovima"

Joseph Parker o AJ-u

"Joshua ne treba misliti o novcu već o izazovima"

M. Šljivak

Anthony Joshua najtraženiji je borac u svijetu boksa.

Prvak svijeta po verzijama IBF, WBA i IBO nedavno je protiv Carlosa Takama odbranio titule i u 2018. godini ga vjerovatno očekuju dva ili tri meča koja je prinuđen omogućiti izazivačima.

Borbe protiv britanskog boksera žele svi teškaši, a posebno se izdvajaju imena dvojice šampiona, Josepha Parkera (WBO) i Deontaya Wildera (WBC).

Uz Tysona Furyja oni su legitimni kandidati za borbe protiv Joshue čiji menadžeri međutim svaku borbu gledaju kroz novac, onosno zaradu koja im predstoji.

Novozelanđanin Parker je jasno poručio da je zainteresovan za borbu, ali da bi Joshua trebao više razmišljati o borbama nego o novcu.

"Postoji određeni interes i od  ljudi iz Joshuine ekip i trenutno smo u pregovorima. Ja želim borbu sa njim, ali bi njegov tim trebao više razmišljati o borbama nego o novcu. Bitnije mu je da stvori nasljeđe, nego da mu je bitniji novac", istakao je Parker.

Novozelandski borac je trenutno jedan od neporaženih teškaša i na omjeru je od 24-0 (18ko).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi