Joshua odgovorio UFC borcima koji ga prozivaju
Foto: EPA

Britanac uvijek spreman na borbu

Joshua odgovorio UFC borcima koji ga prozivaju

Svjetski bokserski prvak u teškoj kategoriji Anthony Joshua je konačno odlučio odgovoriti svim UFC borcima koji ga "izazivaju", pa im je uputio jasnu poruku.

Nakon meča McGregora i Mayweathera čini se da sve više UFC boraca želi "preći granicu" i odmjeriti snage s pravim bokserom. Naravno glavna "meta" je svjetski bokserski prvak, Anthony Joshua.

Mnogi "UFC-ovci" su u proteklom periodu istakli da bi se voljeli boriti s robusnim Britancem, a iako je Joshua u početku s dozom homora prihvatao ovakve "prozivke", sada je ipak odlučio postaviti stvari na svoje mjesto.

Među onima koji žele meč, neki bokserski, a neki MMA, s Joshuom su i Stipe Miočić, Alistair Overeem i Junior Dos Santos, a popularni AJ im je poručio sljedeće:

"Razbio bih te UFC borce kada bih to želio. Ne mogu tako razgovarati sa mnom. Išamarat ću ih...Ja sam borac, ne možete tako bezobzirno prozivati ljude. Možda nisam UFC borac, ne mogu vas staviti u neki zahvat, ali znam i ja udarati nogama, znam koristiti laktove i znam kako udarati ljude. Moja jedina slabost su ti zahvati, ali borio bih se, to je sigurno", izjavio je Joshua za Daily Star.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi