Joshua: Šta da kažem? Imam 19:0 u ringu
Foto: EPA

Britanski bokser novi vladar teške kategorije

Joshua: Šta da kažem? Imam 19:0 u ringu

D. Rakanović

Anthony Joshua novi je šampion teške kategorije. Britanski bokser je večeras u Londonu nokautom u 11. rundi pobijedio legendarnog Vladimira Klička i odbranio je naslov IBF prvaka, te je osvojio naslove WBA i IBO prvaka svijeta. 

"Šta da kažem? Imam 19:0 za tri i po godine u ringu. Kao što sam rekao, nisam savršen ali pokušavam težiti ka tome, ako to ne radiš sigurno padaš", rekao je Joshua. 

"Kao što boks nalaže, ego moraš ostaviti na vratima i poštovati svog protivnika. Pa tako veliki aplauz za Wadimira Klitscha", rekao je Joshua. 

Britanski bokser nakon toga je pozvao Tysona Furyja koji bi mogao biti njegov naredni protivnika.  

"Tyson Fury, gdje si bebo?  Hajde da li je to što želite vidjeti? Uživam se boriti. Volim se boriti. Fury, znam da si mnogo govorio i da se želiš vratiti i takmičiti", rekao je Joshua.

On je dodao da želi dati još jednu šansu navijačima na Wembleyju da se vrate i gledaju boks ovdje. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti