Joshua: Sve ide u pravcu meča sa Furyjem
Foto: EPA

Britanski bokser već razmišlja o sljedećem protivniku

Joshua: Sve ide u pravcu meča sa Furyjem

Iako je ostvario pobjedu karijere prije 24 sata, Anthony Joshua se već okreće svom sljedećem bokserskom okršaju.

Sjajni britanski bokser je sinoć na Wembleyu u 11. rundi tehničkim nokautom porazio legendarnog Vladimira Klička i tako zadržao titulu svjetskog prvaka. Joshua je nakon meča izjavio kako mu je podrška publike pomogla na putu ka velikom uspjehu, ali i da je već počeo razmišljati o sljedećem meču.

U razgovoru za Sky News izjavio je da je spreman i za revanš sa Kličkom, ukoliko Ukrajinac to želi.

"Zato spominjem Tysona Furyja, na spominjem nikog bez razloga. Čuo sam, vidio sam, i čini mi se da sve ide u tom pravcu, u pravcu meča između nas dvojice", odgovorio je Joshua na pitanje zbog čega je nakon meča prozvao Furyja.

"Ako će ta borba donijeti zabavu za ljubitelje ovog sporta volio bih biti dio još jednog velikog okršaja." 

Spreman sam ne sve kako bih dobio borbu, jednostavno uživam u tome, ne osjećam pritisak i uvijek nađem način."

"Prije meča sa Kličkom sam imao 44 runde u profesionalnom boksu, a sada se osjećam kao da iza sebe imam 144 runde, i spreman sam za bolje i veće stvari", izjavio je Joshua

"Ne volim samo pobjeđivati, volim pobjeđivati sa stilom", dodao je za kraj britanski bokser.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi