Joshua: Učim rundu po rundu, pod svjetlima reflektora
Foto: EPA

Novi šampion u teškoj kategoriji

Joshua: Učim rundu po rundu, pod svjetlima reflektora

D. Rakanović

Novi šampion u teškoj kategoriji Anthony Joshua izjavio je da ne dolazi da boksuje, nego da povrijedi protivnika.

Joshua je sinoć pred 90.000 ljudi na Wembleyju nokautom u 11. rundi pobijedio legendarnog Vladimira Klička. 

"Znao sam da je moguće da ga povrijedim, ali učim rundu po rundu. Učim pod svjetlima reflektora. Ne dolazim da boksujem, nego da povrijedim protivnike. Uz sve dužno poštovanje, došao sam ga povrijediti",  rekao je Joshua, prenosi BBC.

"Prošlo je mnogo vremena na treninzima kada smo se pripremali za meč. Kada bi tokom priprema ušao u 11 rundu i Rob McCracken mi kaže "u redu, naredna runda", a ja umoran ali znam da moram nastaviti jer moram ići do kraja. 

Pokazao sam večeras da se borbe dobijaju u dvorani trenirajući. Postane teško i boksati nije lako. Morate imati cijeli paket", poručio je Joshua. 

On je rekao da se vraća u svoj stan sa svojom porodicom i da jedva čeka da se vrati na Wembley.

"Vraćam se u svoj stan sa svojom porodicom da jedem dobru hranu. Ne idem nigdje. Vratiću se na Wembley. Hvala vam za prvi put, a radujem se što ću se vratiti ovdje", zaključio je Joshua.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi