Joshua veliki favorit protiv Klička
Foto: EPA

Pred subotnji meč

Joshua veliki favorit protiv Klička

M. Šljivak

London je u subotu domaćin velikog okršaja u kojem će se u ringu naći neporaženi IBF šampion teške kategorije Anthony Joshua i legendarni Ukrajinac Vladimir Kličko.

Ova borba očekivano izaziva mnogo pažnje. Meč na Wembleyu biće najbogatiji u historiji Velike Britanije sa procijenjenom zaradom od preko 50 miliona funti.

Iako je Kličko godinama dominirao teškom kategorijom, u ovaj duel kao favorit ulazi Joshua.

Britanski borac koji je do sada u 18 mečeva neporažen i koji je sve svoje rivale završio nokautom, po kladionicama ima mnogo više šansi za pobjedu od 41-godišnjeg Klička, koji je 2015. godine porazom od Tysona Furyja ostao bez titula.

Koeficijenti na Britanca kreću se od 1.35 do 1.45, dok je kvota na legendarnog Ukrajinca više od 3, pa bi oni koji vjeruju u njegov trijumf mogli dobro zaraditi na ovoj kvoti.

Meč Joshue i Klička na rasporedu je u subotu, a bokseri bi se u ringu trebali naći nešto prije ponoći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi