Ju-Jitsu savez RS sprema se za veliki borilački spektakl

Održana Skupština

Ju-Jitsu savez RS sprema se za veliki borilački spektakl

D. Vejo

Banja Luka će ove godine biti domaćin velikog borilačkog spektakla, riječ je o Ju-Jitsu, sportu koji je u ekspanziji na ovdašnjim prostorima.

Da se pomenuti sport vraća na velika vrata u zemlji i regionu, potkrepljuje i činjenica da će upravo grad na Vrbasu biti domaćin Evropskog prvenstva u Ju-Jitsu tekuće godine.

Povodom toga ali i ostalih ciljeva u predstojećoj godini, govorilo se i na današnjoj Skupštini Ju-Jitsu saveza Republike Srpske, gdje se ozbiljan akcenat stavio na samu kako organizaciju prvenstva tako i širenju klubova koji iz dana u dan broje sve više članova.

Zahvaljujući rukovodstvu Saveza, na čelu sa predsjednikom Radislavom Jovičićem, Republika Srpska dobila je organizaciju prvenstva, na kojem će okupiti mnoga poznata imena ovoga sporta.

Prvenstvo je zakazano za treći i četvrti jun ove godine u banjalučkoj dvorani "Borik".

Na mjestu trenera JJ reprezentacije Republike Srpske biti će Nemanja Rapić, koji je do sada ostvario zavidan uspjeh pogotovo u septembru mjesecu minule godine, kada je na Balkanskom prvenstvu koje je održano na Kipru uspio da sa mladim talentima osvoji sedam odličja, od ukupno 10 takmičara koji su otišli u zemlju Jugozapadne Azije.

Budućnost JJ nije upitna, ukoliko bude postojalo zajedništvo klubova koji čine Savez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi