Judo klub Željezničar održao takmičenje za mlađe kategorije

Održano 23. međunarodno judo takmičenje

Judo klub Željezničar održao takmičenje za mlađe kategorije

Judo klub Željezničar organizovao je u subotu, u okviru Judo turnira 'Vinko Samarlić', 23. međunarodno takmičenje za mlađe kategorije.

Na takmičenju koje je održano u sportskoj dvorani 'Amel Bečković' u Vogošći nastupilo je 300 takmičara iz 30 klubova iz BiH i regije. Prvo mjesto osvojio je Judo klub 'Borsa', drugo 'Trebješa' iz Crne Gore, a treće Judo klub 'Neretva'.

U pojedinačnoj konkurenciji najbolji poletarac je Sanin Sarić iz Judo kluba 'Famos', poletarka Džejla Kožljak iz Judo kluba 'Vogosća', mlađa djevojčica Mia Petrović iz Judo klub 'Famos', mlađi dječak Uroš Mačar iz Judo kluba 'Randori', stariji pionir Alen Kamberović iz Judo kluba 'Željeznicar', starija pionirka Vesna Vukoje iz Judo kluba 'Neretva', najbolji kadet Ante Galić iz Judo kluba 'Neretva', kadetkinja Jovana Janjušević iz Judo kluba 'Trebiješa', najbolja juniorka Marija Zelenika iz Judo kluba 'Borsa' i najbolji junior Aleksa Dedović iz Judo klub 'Trebiješa'.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.