Jukan i Ramić pobjednici VI kola Carlsberg Snooker lige BiH

Zvanično završeno

Jukan i Ramić pobjednici VI kola Carlsberg Snooker lige BiH

Sponzorski tekst

U Tuzli i u Bugojnu u snooker klubovima «Click» i «Desetka» zvanično je završeno VI kolo Carslberg Snooker lige BiH.

Najbolji u Tuzli bio je mladi Benjamin Jukan koji je u finalu savladao Adnana Pirića rezultatom 3:2 nakon što je u istom meču gubio sa 2:0. Na putu do finala mladi Jukan je morao pobijediti sjajnog Sanjina Lemezovića te favorita za osvajanje ovog kola, prošlogodišnjeg državnog vice prvaka Roberta Kovačevića. Na žalost, Robert Kovačević izgubivši ovaj meč gubi i pravo učešća na završnom Mastersu te ovaj podatak samo govori o kvaliteti igre koju je proizveo snooker klub Click u protekloj sezoni.

Snooker klub Click iz Tuzle će se ove godine u borbi za državnog prvaka pojaviti na Mastersu sa četiri igrača, a to su Edin Kovačević koji je i prošle godine već igrao završni Masters, zatim mladi Azur Ibrić igrač bilijara koji je pokazao također izvrsnu formu i na snooker stolu, Mirza Vuković osvajač dva uzastopna kola u Tuzli te Sanjin Lemezović prošlogodišnji finalista završnog Mastersa. Ova četvorka obećava sigurno interesantne mečeve u završnom Mastersu jer su nam dvojica od njih to već pokazali prošle godine.

U Bugojnu je najbolji u VI kolu bio također prošlogodišnji učesnik završnog Mastersa, sjajni Midhat Ramić koji je ovom pobjedom također obezbijedio učešće i ove godine. Na završnom Mastersu Ramiću će se pridružiti izvanredni Zlatan Fuka naš predstavnik na europskom prvenstvu u snookeru prije par godina i sigurno jedan od najboljih igrača snookera u BiH te Ermin Avdibašić.

Napominjemo da je Carlsberg snooker liga BiH ušla u završnu fazu takmičenja odigravši VI kolo te da su pred nama još samo dva kola završnog Mastersa koja će se odigrati u Tuzli i u Kiseljaku u julu mjesecu kada će se ujedno i završiti ova snooker sezona u BiH.

Predstojeći vikend VI kolo će se odigrati i u Sarajevu i Kiseljaku te će nam i u tim klubovima biti poznata imena učesnika za najprestižnije takmičenje u snookeru u BiH.

Pozivamo sve ljubitelje snookera da prate mečeve šestog kola Carslberg Snooker lige BiH u klubovima Snooker Organizacije BiH te preko Facebook stranica klubova putem live streama.

Više info o Carlsberg Snooker Ligi BiH i o snookeru u BiH na oficijelnoj FB stranici Snooker Organizacija BiH, FB stranicama klubova Organizacije te http://www.snooker.org.ba/

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi