Junior dos Santos i Ben Rothwell u Zagrebu

Velika imena u Zagrebu

Junior dos Santos i Ben Rothwell u Zagrebu

Dž. Mrakić

Okršaj između bivšeg prvaka UFC-a Juniora dos Santosa i Bena Rothwella bit će glavna borba večeri na "UFC Fight Night 86" u Zagrebu.

Nedugo nakon što je pobijedio Josha Barnetta, Ben Rothwell nastavlja svoj put prema teškaškoj UFC tituli, a nova prepreka na tom putu je bivši prvak Junios dos Santos s kojim će se boriti u pet rundi.

Rothwell, koji je peti na rang-listi, nalazi se na nizu od četiri pobjede, do kojih je došao prekidom ili nokautom, a isti želi produžiti protiv „Cigana“.

S druge strane, bivši prvak svijeta, koji drži pobjede protiv boraca kao što su Cain Velasquez, Stipe Miočić, Frank Mir i Mark Hunt, u posljednjoj borbi, u decembru, pretrpio je težak poraz od Alistaira Overeema i u ovoj borbi zasigurno se želi iskupiti za svoj posljednji performans.

UFC event u Zagrebu na rasporedu je 10. aprila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi