Junior Dos Santos pao na doping kontroli

Brazilski UFC borac

Junior Dos Santos pao na doping kontroli

D. Rakanović

Brazilski UFC borac Junior dos Santos pao je na doping kontroli.

Uzorak koji mu je 10. augusta uzela United States Anti-Doping Agency (USADA) bio je pozitivan, pa je njegova borba protiv Francisa Ngannoua koja se trebala održati 9. septembra otkazana. 

''Junior je bio pozitivan na supstancu imena Hydrochlorothiazide. Riječ je o diuretiku koji je zabranjen od USADA-e, pošto se koristi za 'maskiranje' drugih rezultata. Mi iskreno ne znamo odakle je ta supstanca došla. Junior je više puta dobrovoljno testirao svoju krv i urin i nikada u dosadašnjoj karijeri nije imao ništa pozitivno na tim testovima'', poručila je Dos Santosova pravna predstavnica Ana Claudia Guedes. 

On je dodala da su zatražili B uzorak koji će teško išta promijeniti. Ukoliko Dos Santosov tim ne nađe pravo objašnjenje, mogao bi se suočiti sa žestokom kaznom. 

“Danas smo odmah zatražili B uzorak. On najčešće bude identičan prvom uzorku, tako da već radimo na analizi svih suplemenata i medikamenata koje je Junior uzimao tokom priprema da bi smo pronašli gdje je diuretik bio kontaminiran. Jeff Novitzky i Donna Marcolini iz UFC-a pružili su nam svu moguću logističku podršku pri tom procesu i njima smo zahvalni na tome”, pojasnila je Guedes. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi