Juniori VK Bosna slavili u debiju

Na olimpijskom bazenu Otoka

Juniori VK Bosna slavili u debiju

M. Skaka

Ovog vikenda na Olimpijskom bazenu Otoka, po prvi put od svog osnivanja, juniorska ekipa VK Bosna je odigrala utakmicu.

Iako se radi o samo trening utakmici, ipak će ostati zabilježeno da je ovo prvi nastup ikada Bosnine mladosti dječaka rođenih između 1991. i 1997. godine.

Protivnik je bila kombinovana juniorsko-seniorska ekipa Delfina, jednog od sarajevskih klubova. Mada se u ovakvim prijateljskim utakmicama obično radi na trenerskim postavkama i uigravanju ekipe, dok je rezultat drugom planu, vrijedi spomenuti da su mladi naraštaji VK Bosne u prvom nastupu zabilježili i svoju prvu pobjedu rezultatom 12:7.

"Zadovoljan sam igrom momaka, obzirom da im je ovo bio prvi nastup ikada.", rekao je trener juniora VK Bosna Ervin Babić, ali i naglasio: "Pred njima je još jako puno napornog rada, treninga i odricanja kako bi u budućnosti dostojno predstavljali i reprezentovali kako svoj klub VK Bosna, tako i reprezentativne selekcije Bosne i Hercegovine."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.