Juniorke na pripremama u Sokocu

Odbojkašice se pripremaju

Juniorke na pripremama u Sokocu

M. Šljivak

Ženska juniorska odbojkaška reprezentacija BiH počela je pripreme za Balkansko prvenstvo.

Najbolje juniorke BiH okupile su se u Sokocu, gdje će trenirati do 4. augusta, kada je predviđen polazak u Suboticu u Srbiju, gdje će se od 5. do 9. augusta odigrati Balkansko odbojkaško prvenstvo. 

Juniorke BiH u Subotici će igrati u grupi sa Bugarskom, Makedonijom i Turskom  dok će u drugoj grupi snage odmjeriti odbojkašice Crne Gore, Moldavije, Rumunije i domaćina Srbije. 

Selektor ženske juniorske reprezentacije BiH poznati paljanski odbojkaški trener prof Siniša Rulj na pripremama ima 14. odbojkašica na koje računa za takmičenje u Srbiji a to su:

Tehničari: Kostić Vera (ŽOK "Bimal-Jedinstvo" Brčko) i Baručija Elma  (OK "Novi Grad" Sarajevo).

Primači: Ćešić Tamara (ŽOK "Bimal-Jedinstvo" Brčko), Ćoralić Sandra (ŽOK "Bimal-Jedinstvo" Brčko), Papaz Jovana (OK "Slavija" I.Sarajevo), Tutnjević Nikolina (OK "Derventa" Derventa) i Mujkanović Nerma (OK "Gradina" Srebrenik).

Korektori: Mlađenović Jelena (ŽOK "Bimal-Jedinstvo" Brčko) i Babić Elena (ŽOK "Bimal-Jedinstvo" Brčko).

S rednji blokeri:Dragutinović Žana (ŽOK "Bimal-Jedinstvo" Brčko), Maglica Vanesa (OK "Napredak" Odžak) i Guja Katarina (OK "Slavija" I.Sarajevo).

Libero: Krunić Milica (OK "Maglić" Foča) i Suljaković Lejla (OK "Maglaj" Maglaj).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.