Junuzović istrčao rezultat karijere

Nova bronzana medalja za BiH

Junuzović istrčao rezultat karijere

Dž. Mrakić

Osman Junuzović, atletičar AK Doboj Istok i reprezentativac Bosne i Hercegovine, u Rumuniji je osvojio novu medalju za našu državu na Balkanskom seniorskom prvenstvu u atletici.

Mladi bh. atletičar u disciplini 3000 metara zapreke ostvario je najbolji rezultat karijere i sa istrčanim rezultatom 8:50,76 zauzeo je treće mjesto na ovom takmičenju.

Najbolje dosadašnje vrijeme Junuzovića bilo je 8:52,11, koje je ostvario ove godine na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Talinu, gdje je u ukupnom poretku zauzeo 10. mjesto.

Balkansko prvenstvo, 3000 metara zapreke, muškarci:

1. (8:29,73) Mitko Tsenov – Bugarska
2. (8:41,36) Nicolai Gorbusco – Rumunija
3. (8:52,11) Osman Junuzović – Bosna i Hercegovina

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.