Justin Gatlin: Bolt je nevjerovatan čovjek
Foto: EPA

Američki sprinter nakon zlata u Londonu

Justin Gatlin: Bolt je nevjerovatan čovjek

Piše: R. Pašić
Američki sprinter Justin Gatlin je pokvario oproštaj Usaina Bolta od najatraktivnije sprinterske discipline, trke na 100 metara. Nakon neizvjesne završnice Gatlin je završio prvi, drugi je bio Christian Coleman, a sjajni Bolt tek treći.

Nakon finalne trke Gatlin se poklonio legendarnom Jamajčaninu, kojem će ovo Svjetsko prvenstvo u Londonu biti zadnje takmičenje u karijeri.

"Sve se čini nestvarnim. Skočio sam u publiku i 'podivljao'...Usain je toliko toga postigao u našem sportu i inspirisao druge poput Colemana da se takmiče na prvenstvima", izjavio je nakon pobjede Gatlin, te nastavio:

"Usain mi je rekao: 'Čestitam, zaslužio si'. To mi je rekao lično najbolji ikada. On zna koliko naporno radim. Učinio sam sve da dođem do pobjede i uspio sam se 'ugurati' nekako."

"Tokom godina smo bili rivali na stazi, ali u dijelu za zagrijavanje smo se šalili i družili...Zbog toga i zbog činjenice da me inspirisao tokom karijere, on je nevjerovatan čovjek", osvrnuo se Gatlin još jednom na sjajnog Bolta.