Justin Gatlin: Bolt je nevjerovatan čovjek
Foto: EPA

Američki sprinter nakon zlata u Londonu

Justin Gatlin: Bolt je nevjerovatan čovjek

Američki sprinter Justin Gatlin je pokvario oproštaj Usaina Bolta od najatraktivnije sprinterske discipline, trke na 100 metara. Nakon neizvjesne završnice Gatlin je završio prvi, drugi je bio Christian Coleman, a sjajni Bolt tek treći.

Nakon finalne trke Gatlin se poklonio legendarnom Jamajčaninu, kojem će ovo Svjetsko prvenstvo u Londonu biti zadnje takmičenje u karijeri.

"Sve se čini nestvarnim. Skočio sam u publiku i 'podivljao'...Usain je toliko toga postigao u našem sportu i inspirisao druge poput Colemana da se takmiče na prvenstvima", izjavio je nakon pobjede Gatlin, te nastavio:

"Usain mi je rekao: 'Čestitam, zaslužio si'. To mi je rekao lično najbolji ikada. On zna koliko naporno radim. Učinio sam sve da dođem do pobjede i uspio sam se 'ugurati' nekako."

"Tokom godina smo bili rivali na stazi, ali u dijelu za zagrijavanje smo se šalili i družili...Zbog toga i zbog činjenice da me inspirisao tokom karijere, on je nevjerovatan čovjek", osvrnuo se Gatlin još jednom na sjajnog Bolta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi