Justin Gatlin oborio rekord Usaina Bolta

Njegovor rijeme se ipak neće računati

Justin Gatlin oborio rekord Usaina Bolta

Američki sprinter Justin Gatlin konačno je ispunio veliku želju i oborio rekord Jamajčanina Usaina Bolta na 100 metara.

Bolt je 2009. godine na Svjetskom prvenstvu u Berlinu trčao nevjerovatnih 9.58, ali je Gatlin jučer u Japanu istrčao 9.45.

Ipak, da sve ne bude tako idealno za Amerikanca, ali i njegove navijače, otkriva činjenica da je imao veliku pomoć vjetra vještački napravljenog od strane radnika na jednoj japanskoj televiziji.

Japanci su poznati kao nacija koja je sklona pravljenju veoma zanimljivog sadržaja na TV-u, a jedan takav bio je i ovaj rekord Gatlina.

On se naravno neće računati, a Gatlin će se morati daleko više potruditi ukoliko u Riu ove godine želi srušiti Usaina Bolta...

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi