"Kad već ja nisam prvak, sretan sam što je to Stipe"

Dos Santos iskren

"Kad već ja nisam prvak, sretan sam što je to Stipe"

Junior dos Santos nije uspio u namjeri da se po drugi put u karijeri dokopa UFC-ovog pojasa teške kategorije.

Brazilac je sinoć nokautiran od Stipe Miočića u glavnoj borbi UFC 211 eventa održanog u Dallasu. 

Publika u American Airlines Centru očekivala je puno od ovog okršaja, ali je sve bilo gotovo nakon samo dvije i po minute borbe. 

"Jako sam razočaran nakon svega. Stipe je bio fantastičan, odradio je sjajnu borbu. Tužan sam, naravno. Volio bih opet postati prvak. Ali ako već ja nisam prvak, sretan sam što je to Stipe", izjavio je Dos Santos.

"Znao sam da on uvijek ide naprijed, odgovaralo mi je ići unatrag, bacao sam dobre kikove, zadnji ga je zabolio, mislio sam da mi dobro ide. Pomislio sam, sad moram krenuti, i onda se više ničega ne sjećam. To je tako u teškoj diviziji", dodao je Brazilac.

Stipe je noćas upisao petu uzastopnu pobjedu, te po drugi put odbranio titulu.

Sa druge strane, Dos Santosu je ovo bio treći poraz u posljednjih pet nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi