Kadetsko srebro u Zagrebu
Derviš Ljubunčić u finalu

Kadetsko srebro u Zagrebu

M. Skaka
Teme:

U Zagrebu je već tradicionalno održan 16. po redu Božićni Turnir, međunarodni turnir u hrvanju GR stilom za dječake i kadete.

Na turniru je nastupilo 164 hrvača iz 8 zemalja. Osim domaćih natjecatelja, nastupili su klubovi iz Austrije, BiH: HK Sloboda Tuzla i HK Bosna Sarajevo, Češke Republike, Italije, Madžarske, Slovenije i Srbije.
 
Mladi hrvači HK Sloboda su postigli zavidne rezultate osvojvši 3 medalje i to Derviš Ljubunčić ( 1999god kategorija 33kg) koji je osvojio srebrenu medalju izgubivši finalni meč od Filipa Frankola iz Hrvatske. Ahmet Hurić ( 1997 god, kategorija 35 kg) i Asmir Rizvanović ( 1993god, 54kg) su osvojili bronzane medalje. Sva tri hrvača su u svojoj kategoriji imali po 10 suparnika, te su medalje i više nego zaslužene.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.