Kakanj na korak do finala

Odbojkaši Kaknja slavili u Srebreniku

Kakanj na korak do finala

E. Čaušević

U prvom polufinalnom meču play offa za prvaka BiH odbojkaši Kaknja savladali su kao gosti ekipu Gradine-Herceg sa 3:0 u setovima (25:21, 25:22 i 25:16).

Još jedan odličan meč odigrali su "Cementari". Raznovrsnom igrom u napadu, pouzdanim prijemom, čvrstom igrom u bloku i velikom srčanošću, razigrana odbojkaška mašinerija igrača trenera Almira Aganovića sasvim zasluženo u seriji utakmica do dvije pobjeda povela je sa 1:0.

Glavni "krivac" za  veliko slavlje  Kakanjaca i za "brejk" na vrućenm terenu dvorane u Srebreniku bio je raspoloženi tehničar Armin Fejzović. Sjajnom distribucijom lopti razigrava  napadače, Marka Tadića, Muriza Krivokapu i Almira Aganovića, a nije zapostavio ni "srednjake" Danila Ružića  Ruža i Harisa  Škulja te i pouzdanom igrom na prijemu libera Sejdina Mustafića "cementari" su došli i na korak od finala.

Kod poraženog bolji od ostalig bili su: Dragan Blagojević, Nedim Sinanović, Mirza Kambić i Nedim Slanjinković.

Revanš meč je na programu u petak, 08. aprila, a eventualno treća odlučujuća utakmica igrala bi se dan kasnije isto na parketu dvorane KSC "Kakanj".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi