Kakanj slavio u Bijeljini

Premijer liga BiH za odbojkaše

Kakanj slavio u Bijeljini

O. Lekić

Takmičenje u Premijer ligi BiH za odbojkaše nastavljeno je ovoga vikenda utakmicama 13. kola. Aktuelni šampion, odbojkaši Mladosti bili su ubjedljive na gostovanju u Banja Luci.  

Brčake do pobjede predvodio Jovan Ćendić Ćenda sa osam osvojenih poena, a Saša Zimolnjić i Radoslav Janjić dodali su po sedam. Kod poraženog bolji od ostali su bili, Velibor Vuković sa šest poena, a Marko Kljajić i Borko Babić osvojili su po četiri poena.

Sličan scenarij desio se i u derbi meču za "kotu dva" u kojem su igrači Kaknja brzo završili posao u Bijeljini, protiv Radnika. "Cementari" su trijumfovali sa ubjedljivih 3:0 u setovima, a goste do "ovjere" drugom mjesta na ligaškoj tabeli pedvodili Mako Tadić, igrač trener Almir Aganović, Danilo Ružić, Ruža, Muriz Krivokapa, a glavni krivac za jedanaestu prvenstvenu pobjedu gostiju bio je oganizator igre "dizač" Armin Fejzović. Kod Semberaca, očekivalo se više od iskusnih, kapitena Vladimira Miličeviića, Miloša Ćulibrka, Banja Perišića i Dalibora Radića. 

U odbojkaškom maratonu u Gacku domaći sasatav u ruletu "taj breka" sa 3:2 pobijedio je Domaljevac, nakon mnogo preokreta u igri. "Ljubinje Bankom" u dvorani "Borovik"upisalo je važan treći trijumf nad Gradinom Herceg i tako se Ljubinjci lagano "čupaju" iz zone ispadanja,  dok su odbojkaši Jedinstava  sa 3:0 prikovali za dno domaći Ilijaš, kome nema spasa.

Nakon 13. odigranog  kola, na čelu tabele su odbojkaši Mladosti sa 37 bodova, prate ih Kakanj 31, Radnik 27, Gradina Herceg 23, Jedinstvo, 23, Gacko 17, Borac 15, Ljubinje 11, Domaljevac osam i Ilijaš sa tri boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi