Kaknjo: Žalit ćemo se zbog doping kontrole Amela Tuke

Pressica Atletskog saveza BiH

Kaknjo: Žalit ćemo se zbog doping kontrole Amela Tuke

D. Kurbegović

Predstavnici Atletskog saveza Bosne i Hercegovine na današnjoj press konferenciji osvrnuli su se na rezultate naših atletičara na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu, te iznijeli očekivanja na Olimpijskim igrama, koje će se održati u Brazilu.

Kako je naglašeno, rezultati naših takmičara su očekivani i planirani.

"Imali smo dosta pehova, a malo nas je i sreća napustila. Imali smo dobre nastupe kuglaša, ali i dobar nastup Amela Tuke što nas u Savezu čini zadovoljnim. Amel bi sigurno imao bolji plasman da nije bio uznemiravan doping kontrolom na dan finala, zbog čega će Savez uputiti protestnu notu" istakao je predsjednik saveza Suad Kaknjo.

Tuka je kazao da nije bio ni planirao učešće na Evropskom prvenstvu jer je fokus na Olimpijskim igrama.

"Otišao sam tamo s određenom rezervom, cilj mi je bio plasirati se u finale pa kakav rezultat bude u finalu. Dobro sam trenirao, dobro se osjećam i žao mi je što nisam donio prvu medalju se EP. Svakako da me doping kontrola poremetila u pripremi, ali šta je tu je, fokus je na Olimpijskim igrama i nadam se da ću tamo biti najbolji" kazao je Tuka.

Kuglaš Hamza Alić je imao mali peh i za samo nekoliko centimetara ostao je bez plasmana u finale.

"Ostaje žal jer sam bio spremniji od 13. pozicije. Kvalifikacije su za nas veliki problem i stvarno mi je žao što nisam uspio ući u finale. Sreća pa je Pezer dobro bacao i na kraju bio jedno mjesto ispred mene, te ušao u finale što je sigurno dobar rezultat",rekao je Alić.

Bh. ekspedicija na put u Rio kreće 31. jula i brojat će deset članova, a od toga najviše atletičara od kojih očekujemo da osvoje neku medalju.Amel Tuka će nositi našu zastavu na otvaranju ovih igara, što je još jedno veliko priznanje, kako za njega samog, tako i za Atletski savez naše zemlje, koji veoma dobro funkcioniše uzimajući u obzir globalnu situaciju i problem sa finansiranjem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi