Kakva hrabrost: Spust niz slap od kojeg zastaje dah!
Foto: Printscreen

Brazilski kajakaš se nije uplašio zastrašujućeg vodopada

Kakva hrabrost: Spust niz slap od kojeg zastaje dah!

Brazilski kajakaš, Marcelo Galizio, pokazao je veliku hrabrost spustivši se u kajaku niz vodopad u nacionalnom parku Tahquamenon Falls koji se nalazi u saveznoj državi Michigan.

Brazilac je svoje spuštanje niz vodopad visok 15 i širok 60 metara snimio GoPro kamerom koja je bila pričvršćena za njegovu kacigu, a svu pustolovinu je iz drugog ugla snimala snimateljica ekstremnih sportova Megan Rappa.

Rappa je izjavila kako je postojala velika nervoza prilikom Galizijevog prvog spuštanja niz opasni slap, ali da se smirila kada je shvatila o kakvom se profesionalcu radi.

"Marcelo je pažljivo pregledao slap i nakon nekoliko sati je odabrao mjesto za spuštanje. Ranije ga nikada nisam srela, upoznali smo se preko interneta nakon čega mi je ponudio da snimim njegovo spuštanje. Ovo je i za mene bilo nezaboravno iskustvo, a Galizio je pravi profesionalac", rekla je Megan.

Marcelo Galizio se kajakom počeo baviti 2007. godine i do sada se u karijeri spustio niz više od stotinu slapova širom svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.