Kalendar golišavih odbojkašica za 2015. postao hit

Način za punjenje klupske kase

Kalendar golišavih odbojkašica za 2015. postao hit

Odbojkašice važe za najzgodnije sportašice, a igračice odbojkaške ekipe Volley Stars iz centralne njemačke pokrajine Thüringen, odlučile su da skinu dresove i tako se slikaju za novi klupski kalendar.

Igračice su se gole stale pred fotoaparate, ali su im tijela bila obojena u klupske boje tima za koji nastupaju. Ovo je svakako bio domišljat način kako klubu donijeti dodatnu zaradu. Već na prvoj domaćoj utakmici navijači su razgrabili prvi kontigent kalendara po cijeni od osam eura, pa su iz kluba naručili novekoličine kalendara.

Ukoliko su navijači na kalendaru željeli dodatno ispisano posvetu za to su morali platiti dva eura više, a u prodaji je bila i uokvirena varijanta kalendara koja košta 15 eura. U uredu u kojem se mogu kupiti novi kalendari za 2015. morali su produžiti radno vrijeme koje je inače do 14.30.

Ni trener ekipe se nije previše bunio što su taj dan igračice zbog slikanja propustile trening. Klub je već profitirao s novim kalendarom.

"Zahvaljujući ovom potezu, značajno smo popunili naš budžet. Djevojke su bile na slikanju od 9 ujutro. Sve je trajalo šest sati",  otkrio je trener Sebastian Leipold.

Kalendar s obnaženim odbojkašicama dostupan je i na internetu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.