Kao na filmu: Čudesan preokret Patriotsa za naslov prvaka!
Foto: EPA

Novi naslov prvaka za New England

Kao na filmu: Čudesan preokret Patriotsa za naslov prvaka!

M. Šljivak

New England Patriotsi novi su NFL šampioni! Tim iz Bostona sinoć je u velikom Super Bowlu u Houstonu pobijedio Atlanta Falconse čudesnim preokretom nakon produžetka rezultatom 34:28. 

Pravo čudo se desilo u ovom meču. Činilo se kako će Falconsi u velikom stilu da dođu do prvog naslova prvaka u historiji, ali su na kraju teren napustili pognute glave.

Imao je tim iz Atlante sve u svojim rukama. Fantastičnom odbranom su na poluvremenu imali prednost od 21:3, da bi touchdownom Colemana sredinom treće četvrtine otišli na velikih 28:3.

Meč je izgledao posve izgubljeno za Patriotse, ali je onda na scenu stupio veliki Tom Brady. Uspio je da baci pas za Jamesa Whitea u finišu trećeg perioda i da smanji prednost na ulasku u posljednjih na 28:9. Problem je napravio šuter Goskowski, koji je promašio šut za ekstra poen.

Ono što se desilo u posljednjoj dionici biće vjerovatno jednog dana ekranizovano. Atlanta je potpuno pala u samom finišu meča, a Tom Brady je radio nevjerovatne stvari na terenu. Amendola i White su uz Toma Bradyja bili igrači odluke. Imali su po touchdown uz pretvaranje za dva poena za izjednačenje rezultata na 28:28.

Treba istaći fantastičnu odbranu New Englanda u tim trenucima, koja je djelovala nevjerovatno, ali i napadačku liniju koja je predvođena Tomom Bradyjem radila zaista fantastičan posao.

Regularni dio meča završen je neriješeno (28:28), te se ušlo u produžetak. Tim koji bi prvi postigao touchdown osvojio bi naslov, a na kraju su to bili Patriotsi. 

Tom Brady je nevjerovatno bacao u ključnim trenucima. Veoma lako su došlo do gol šanse, da bi zatim James White trčanjem došao do touchdowna i nastalo je veliko slavlje Patriotsa nakon zaista nevjerovatnog preokreta.

Kreator čudesnog preokreta je Tom Brady. Legendarni quarterback Patriotsa je kompletirao 43 pasa za ukupno 466 jardi, a zaista treba istaći nevjerovatnu igru Whitea, Amendole, ali i ostalih igrača u trenucima kada je bilo najpotrebnije.

Ovo je za Patriotse peti naslov NFL prvaka. Sve su ih osvojili u eri Billa Belichicka i Toma Bradyja.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi