Karate klub Master uspješan u Donjem Vakufu

Devet medalja za Bugojance

Karate klub Master uspješan u Donjem Vakufu

S. Mlaćo

Protekle sedmice u Donjem Vakufu je održano 1.kolo Kantonalne lige SBK u karateu, a domaćin je bio KBS Reflex Donji Vakuf.

Učešće u 1.kolu Kantonalne lige od ove godine uzeli su svih 16 krate klubova registrovani u Karate savezu SBK sa 432 takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji, uzrasta djeca rođena 2004.godine do 2010.godine.

Karate klub Matster iz Bugojna učestvovao je sa 32 takmičara u dječijoj, kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.

Između ostalih u redovima Mastera istakli su brat i sestra Ilhan i Lamija Omanović, koji su osvojili aplauze publike, te pokazali sjajno umijeće.

Treneri na ovom takmičenju bii su Kemal Hajdarević i Nedžad Vilajet, a sudijsku pravdu je dijelio Nisvet Gasal, glavni državni sudija za borbe i kate.

Na ovom vrlo jakom turniru Master je osvojio ukupno devet medalja i to tri zlatne, dvije srebrene i četiri bronzane.

treba istaći da je za veliki broj članova karate kluba iz Bugojna ovo bilo prvo zvanično takmičenje, pa je samim tim i uspjeh još veći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije