Kastarti zbog korištenja dopinga suspendovan četiri godine

Kastarti zbog korištenja dopinga suspendovan četiri godine

O. Lekić

Kickboxer Ahmed Kastrati kažnjen je sa četiri (4) godine zabrane takmičenja zbog prisustva supstance 17 alfa – hydromethyl – 17 alfa – methyl – 18 – norandrost – 1,4,13 – trien – 3one (metandienon) u njegovom uzorku za doping kontrolu, navodi se na službenoj stranici Agencije za antidoping kontrolu.

Ovim je Kastrati počinio prekršaj člana 2.1 Svjetskog antidoping kodeksa (prisustvo zabranjene supstance ili njenih metabolita ili markera u uzorku sportiste).

Agencija za antidoping kontrolu je uzorak prikupila tokom doping kontrole van takmičenja 19.oktobra 2016. tokom treninga u Tuzli.

Kaznu Kastratiju je izrekao Kickboxing savez Bosne i Hercegovine, a ona teče od dana uzimanja uzoraka  za doping kontrolu 19.10.16.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi