Kažnjen 25.000 dolara zbog slanja poruka

Chad Ochocinco kažnjen zbog nepoštivanja pravila

Kažnjen 25.000 dolara zbog slanja poruka

Iako NFL počinje tek za tri sedmice, Chad Ochocinco je već uspio zaraditi kaznu od 25.000 dolara. Naime, zvijezdu Cinncinati Bengalsa vodstvo lige je kaznilo jer je "tvitao" uoči i nakon pripremne utakmice protiv Philadelphije.

Prema pravilima, koja je vodstvo NFL-a donijelo pred početak prošle sezone, igrači i treneri NFL timova ne smiju koristiti Facebook i Twitter 90 minuta prije početka utakkmice, te poslije utakmice do onog trenutka dok se ne odrade sve obaveze prema medijima.

Chad Ochocinco je prvu poruku preko Twittera poslao u 6:50, a utakmica je počela u 8:07, dok je drugu napisao u 9:53, znači dok je utakmica još uvijek trajala. Ochocinco se nakon kazne javno izvinuo i rekao da se greška neće ponoviti.

Ochocinco je poznat po čestim pojavama u medijima nevezanim za sport, često je plaćao kazne slične ovoj, ali je među ljubiteljima NFL-a omiljen, jer nikada nije kažnjen zbog nekog velikog skandala. Uglavnom su to bile male kazne zbog nekih sitnica kojima je pokušao steći veću popularnost.

Vodi na televizijskoj stanici HBO svoj vlastiti show, zatim je s djevojkom Cheryl Burke nastupao u emisiji "Dancing with the Stars", nastupa u mnogim reklamnim spotovima, a ima i ugovor s Reebokom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.