"Khabib ne zaslužuje borbu za pojas"

UFC prvak iznio svoje mišljenje

"Khabib ne zaslužuje borbu za pojas"

Rafael Dos Anjos 7. jula u Las Vegasu braniće pojas u lakoj kategoriji.

U slučaju odbrane, njegov naredni protivnik mogao bi da bude ruski borac Khabib Nurmagomedov, koji se nakon dvije godine pauze trijumfalno vratio u oktagon.

Nurmagomedov je prije povrede bio na pravom putu da postane šampion, te je u sjajnom nizu između ostalog savladao i Brazilca. 

Ipak, trenutni vlasnik pojasa smatra da Dagestanac ne zaslužuje borbu za titulu, a kao razlog tome navodi i da se Nurmagomedov nije proslavio u svom posljednjem nastupu.

"Čestitam mu na pobjedi, ali on ne zaslužuje napad na pojas. Kad sam izgubio od Khabiba bio sam rangiran na petom ili šestom mjestu, a mnogo se stvari od tada promijenilo. On je savladao borca koji ima posao kod kuće, a ja sam ostvario pobjede protiv boraca iz samog vrha", izjavio je Dos Anjos.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi